ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5ο Λύκειο Ηρακλείου.Τα αιτήματα των μαθητών που έκαναν κατάληψη

5ο Λύκειο

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, καθώς και πολλά άλλα σχολεία στο νομό Ηρακλείου.

Στην παρακάτω ανακοίνωση που έστειλαν οι μαθητές στο ekriti.gr παρατίθενται τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά:

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 18/9/2020 το σχολείο μας βρίσκεται υπό κατάληψη για να εκφράσει την έντονη διαφωνία του αναφορικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία από τον Κορονοΐο αλλά και για τις συνεχόμενες αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων.
Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικότερα τα αιτήματά μας:
1.Είναι αδύνατη η παραμονή στην τάξη 2 συνεχόμενες ώρες με την χρήση της μάσκας και για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές μας και καθιστά την διδακτική ώρα μια εφιαλτική διαδικασία αντοχής και όχι μάθησης.
2. Θέλουμε τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη και προσωπικού για την καθαριότητα.
3.Τμήματα με ανώτατο όριο παιδιών τα 17 άτομα και όχι τα 25 όπως συμβαίνει σε πολλές τάξεις του σχολείου μας.
4.Δεν συμφωνούμε με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.
5.Απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους μαθητές ως πειραματόζωα και να καθορίσει ένα σταθερό σύστημα εξετάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων αλλά και σε μια σταθερή εξεταστέα ύλη.
6.Απογορεύσατε την διεξαγωγή σχολικών αγώνων την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια να επανέλθει ένα μέρος του κόσμου στα γήπεδα και την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει κανονικά τα τοπικά πρωταθλήματα και τα πρωταθλήματα υποδομής(Τα σχολικά πρωτάθλημα μπορούν να δώσουν μόρια στους μαθητές σε περίπτωση που κατακτήσουν κάποια αξιόλογη θέση).
7.Απογορεύσατε τις σχολικές εκδρομές την ίδια στιγμή που αφήσατε ανοιχτά τα σύνορα της χώρας για τον τουρισμό με αποτέλεσμα τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται συνεχώς.
Καλούμε γονείς και καθηγητές να σταθούν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια

πηγη ekriti.gr