ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταπέλτης η δικαιοσύνη για τους «επενδυτές» από το Κατάρ που επιχείρησε να στηρίξει ο Άδωνις έναντι της Εκκλησίας!

 


Θα περίμενε κανείς ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία και το Κατάρ είναι μία γροθιά στις γεωπολιτικές τους επιδιώξεις απέναντι στην Ελλάδα, τουλάχιστον οι έλληνες υπουργοί θα ήταν πιο προσεκτικοί. Ειδικά όταν μιλάμε για μία σκοτεινή υπόθεση, όπου – σύμφωνα πλεόν με την δικαιοσύνη – κάποιοι επιχείρησαν να ζημιώσουν το Δημόσιο και την εκκλησία με πολλά εκατομμύρια προς όφελος του επικίνδυνου πρώην εμίρη.


Οι στενές σχέσεις Κατάρ – Τουρκίας επιβεβαιώθηκαν με την πρόσφατη ανακοίνωσή κατασκευής κοινής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Λιβύη

Μιλάμε φυσικά για το θρίλερ με την περιβόητη επένδυση του Κατάρ στην εμβληματική τοποθεσία του ναυαγίου στην Ζάκυνθο, για την οποία το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα που εκδόθηκε στις 11 Ιουνίου διέταξε περαιτέρω ανάκριση και άσκηση νέων ποινικών διώξεων στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος της εταιρείας που συνδέεται με τον πρώην εμίρη. Αναφερόμαστε στην εταιρεία Pimana SA που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με έδρα την Αθήνα και φέρεται να σχετίζεται με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Απάτη 17 εκατομμυρίων σε βάρος της Εκκλησίας και του δημοσίου!

Σύμφωνα με το βούλευμα λοιπόν, η εκπρόσωπος της Primana SA, Τζουμάνα Μπεχάρα φέρεται ότι από κοινού με τον κατηγορούμενο πωλητή με πειθώ, φορτικότητα αλλά και σαφείς οδηγίες έπεισαν την κατηγορούμενη πλεόν συμβολαιογράφο να συμπεριλάβει ψευδείς δηλώσεις του «πωλητή» στα συμβόλαια, ώστε να εμφανίσει σε αυτά την επίδικη έκταση να περιέρχεται δήθεν κατά πλήρη κυριότητα στον «πωλητή» παρότι δεν του άνηκε!

Ακολούθως, η έκταση αυτή μεταβιβάζεται δήθεν νόμιμα, σε βάρος των αληθινών κυρίων της εν λόγω έκτασης, ήτοι της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Αναφωνήτριας, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και του ελληνικού δημοσίου, με την ελάττωση της περιουσίας τους κατά 17,2 εκατ. ευρώ!. 

Με απλά λόγια, επιχείρησαν να μεταβιβάσουν έκταση που δεν τους ανήκε, χρησιμοποιώντας ψευδείς δηλώσεις, εμπλέκοντας την κατηγορούμενη συμβολαιογράφο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήθελε ακόμα και να αλλάξει το νόμο υπέρ των καταριανών!

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της επένδυσης του εμίρη του Κατάρ. Είχε καλέσει μάλιστα τους φορείς της Ζακύνθου από το καλοκαίρι του 2019, μόλις δηλαδή είχε αναλάβει καθήκοντα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους είχε ενημερώσει ότι η προώθηση της επένδυσης συνιστούσε κυβερνητική απόφαση. Σε συνέντευξή του μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό Σίγμα 9,67 είχε ταχθεί με τέτοιο πάθος υπέρ της καταριανής επένδυσης, που θα άλλαζε ακόμα και τους νόμους για να προχωρήσει!

«Δεν μπορεί να έρχεται ο εμίρης του Κατάρ να επενδύσει κι εμάς να μας ξινίζει. Οσο για τη νομιμότητα, μπορούμε και να αλλάξουμε τους νόμους για να επενδύσει ο εμίρης» είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Σίγμα 9,67 σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Ζακύνθου όπως αποκαλύπτει σε εκτενές ρεπορτάζ η ιστοσελίδα Πολύγραφος .

Ο ίδιος μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο στη Βουλή έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη επένδυση δεν δίστασε να αποκαλύψει την στήριξη της συγκεκριμένης επένδυσης με κάθε κόστος, ακόμη κι αν παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία: «Εμείς υπηρετούμε ένα μοντέλο και όπως λέγαμε προεκλογικά, γι’ αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, θα είμαστε κυβέρνηση φιλοεπενδυτική. Και αν έρθουν εδώ πέρα επενδυτές και χρειαστεί η κυβέρνηση να τρέξει και να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία για να τους βοηθήσει να κάνουν την επένδυσή τους, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Αυτή είναι η διαφορά μας» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του, ενώ αναφέρθηκε σε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου σύμφωνα με την οποία είχε κερδίσει η Pimana SA και κατά τον ίδιο «δικαίωνε την επιχείρηση των συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ».

Η ελληνική δικαιοσύνη όμως είχε αντίθετη άποψη και είναι βέβαιον ότι θα ξετυλίξει αυτό το ύποπτο κουβάρι, μέχρι τέλους.

Πηγή 

https://www.newsbreak.gr