ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

οι πυραμίδες δεν φτιάχτηκαν από... εξωγήινους


Πρόσκληση προς τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ να επισκεφτεί τη χώρα απηύθυνε η Αίγυπτος, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά ότι οι διάσημες πυραμίδες της δεν χτίστηκαν από εξωγήινους.
Αφορμή στάθηκε ένα tweet του αφεντικού της SpaceX μέσω του οποίου φαίνεται να στηρίζει μια διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία πίσω από τις κολοσσιαίες κατασκευές των αρχαίων Αιγυπτίων βρίσκονται εξωγήινοι.
Πιστεύοντας ότι μια επίσκεψη αρκεί για να πειστεί, η υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου προσκάλεσε τον επιχειρηματία να πάει στην αφρικανική χώρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα άλλωστε με τους ειδικούς, οι τάφοι των χτιστών που ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1990 αποτελούν περίτρανη απόδειξη ότι οι αξεπέραστες κατασκευές κατασκευάστηκαν από τους αρχαίους Αιγυπτίους.

Την Παρασκευή ο Έλον Μασκ είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter τη φράση «Εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες, προφανώς» το οποίο αναπαράχθηκε περισσότερες από 84.000 φορές.

Η απάντηση της Αιγύπτιας υπουργού Ράνια Α. Αλ Μασάτ ήταν άμεση: «Παρακολουθώ τη δουλειά σας με μεγάλη εκτίμηση. Σας προσκαλώ κι εσάς και την SpaceX να ερευνήσετε τις γραφές για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες και επίσης να τσεκάρετε τους τάφους όσων τις έχτισαν. Κύριε Μασκ, σας περιμένουμε».

Εκτός από την υπουργό, στον δισεκατομμυριούχο απάντησαν και Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι.
Ο κ. Μασκ έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων για αιρετικά και ακατάληπτα tweet του.
Κάποτε είπε στο CNBC:
«Το Twitter είναι μια ζώνη πολέμου. Εάν κάποιος θα πηδήξει στη ζώνη του πολέμου, είναι σαν," Εντάξει, είστε στην αρένα. Πάμε!»

ΠΗΓΗ:https://www.cnn.gr/