ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πριν και το Μετά της Παραίτησης του συμβούλου ασφαλείας του Πρωθυπουργού

 Το Πρίν ......

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος μιλώντας στο Open αποκάλυψε ότι το τουρκικό Oruc Reis κάνει κανονικά έρευνες και μαρκάρει την περιοχή - Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Διακόπουλος η Ελλάδα δεν θα κάτσει σε κανέναν διάλογο με το πιστόλι στο τραπέζι. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Διακόπουλος σε ερώτηση αναφορικά με το αν το τουρκικό Ορούτς Ρέις έχει πραγματοποιήσει έρευνες απάντησε:

«Όπως γνωρίζουμε το Ορούτς Ρέις συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το «σηκώσαμε» ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Και το Μετά ....

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο μέχρι σήμερα σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος, μετά τις ατυχείς δηλώσεις του για τις έρευνες του Oruc Reis, που προκάλεσαν σύγχυση, ήταν αντίθετες από τις κυβερνητικές θέσεις και πρόσφεραν γόνιμο χώρο για κριτική από την αντιπολίτευση.

Την παραίτηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο αντιναύαρχος ε.α, παραδεχόμενος ότι η δήλωσή του προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, στη γραπτή του δήλωση αναφέρει : «Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Yπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του συνέντεξη και απαντώντας σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες,  ο κ. Διακόπουλος είχε απαντήσει τα εξής : «Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς «σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή «σηκώθηκε» λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: «μαρκάρει» την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ». Και συμπλήρωσε ο κ. Διακόπουλος: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Λίγες ώρες αργότερα, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Ωστόσο, από χθες το κλίμα ήταν βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αιφνιδίως βρέθηκε μπροστά σε ένα μη αναμενόμενο πρόβλημα, που όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να αξιοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα συμπερασματα δικά σας ....

Μην περιμένετε από αυτούς να σώσουν την χωρα μας 

Κάνουν ακριβώς αυτό που γνωριζουν να κάνουν τόσα χρονια να σε αφανίσουν ΕΛΛΗΝΑ  !!!!

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ 

Πηγή :

https://www.newsbomb.gr

https://economico.gr