ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΥΠΡΟΣ Υπ. Υγείας: Θα είναι υποχρεωτικό για όλους το εμβόλιο κορωνοϊού

Υποχρεωτικό  θα είναι για όλους τους πολίτες στην Κύπρο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στην εκπομπή ‘’Μέρα Μεσημέρι’’ του ΑΝΤ1.


Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι - Πότε αναμένεται
Υποχρεωτικό  θα είναι για όλους τους πολίτες στην Κύπρο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στην εκπομπή ‘’Μέρα Μεσημέρι’’ του ΑΝΤ1.
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και η παραγγελία εμβολίων θα είναι κοινή. Η κάθε χώρα θα πάρει τα εμβόλια που της αναλογούν και όπως είπε στην Κύπρο αναλογούν 1.2 εκατομμύρια εμβόλια. 
Σημείωσε ότι εάν δεν λάβει η Κύπρος από την πρώτη παρτίδα όσα δικαιούται, θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. 
Πότε να περιμένουμε το εμβόλιο;
''Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς. Οι καλύτερες των ενδείξεων λένε τέλος του 2020, αρχές του 2021. Αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο. Οι ενδείξεις που υπάρχουν ειδικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης και 1-2 άλλες πρωτοβουλίες είναι για τέλος του 2020, αρχές του 2021''
''Εδώ και ένα μήνα γίνεται συνεννόηση και με την Στέλλα Κυριακίδου για να γίνει από κοινού προμήθεια των εμβολίων από όλες τις χώρες της ΕΕ. Μάλιστα η συμφωνία που υπάρχει είναι ότι καμία χώρα δεν θα πάει από μόνη της να κάνει συμφωνίες. Οι ποσότητες που θα πάρουμε θα είναι 1.2 εκατ. Και περιλαμβάνονται και οι Τουρκοκύπριοι σε αυτό τον αριθμό. 
Μόλις το εμβόλιο υπάρχει σε εμπορεύσιμες ποσότητες, όλες οι χώρες της ΕΕ θα το πάρουν την ίδια στιγμή κατ’ αναλογίαν πληθυσμού''.
Ποιοι θα εμβολιαστούν
‘’Αν πάρουμε τα 1,2 θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες. Αν πάρουμε λιγότερα θα δοθεί προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες,  μετά ηλικιακά κ.ο.κ. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι όταν 60%-70% του πληθυσμού εμβολιαστεί, θεωρείται ότι εμβολιάστηκε ολόκληρος ο πληθυσμός. 
Εμείς ζητήσαμε για όλο τον πληθυσμό και ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός. Δεν θα μπορεί κάποιος να αρνηθεί’’
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ :
ΠΟΣΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ Ο Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ????????????
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ  ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ  ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ 
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ