ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πρώτη δυτική χώρα που διώκει δικαστή γιατί ερεύνησε ευθύνες πολιτικών σε υπόθεση διαφθοράς!Η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη – δημοκρατική – χώρα παγκοσμίως που διώκει ποινικά δικαστικό λειτουργό ο οποίος ελέγχει πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Είναι επίσης η πρώτη χώρα στην οποία ελεγχόμενος πολιτικός προανήγγειλε την δίωξη του ελεγκτή του και το πέτυχε πριν περάσει ούτε ένας μήνας. Κι είναι βεβαίως η πρώτη χώρα όπου κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι (ΚΙΝΑΛ) και media πανηγυρίζουν γιατί βάφτισαν «σκευωρία» ένα καραμπινάτο διεθνές σκάνδαλο – ένα σκάνδαλο για το οποίο πριν από 20 ημέρες η Novartis συμφώνησε να πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο 340 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 310 αφορούν τις business διαφθοράς που έκανε στην Ελλάδα.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν τον ορισμό του θεσμικού παραλόγου, αποτελούν όμως κάτι πολύ χειρότερο: Το προϊόν ενός συντονισμένου και μεθοδικού σχεδίου για να μπει η τελική ταφόπλακα στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis. Το σχέδιο αυτό είχε ως τελικό βήμα την άσκηση της, προαναγγελθείσας, ποινικής δίωξης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που ήρθε να «κουμπώσει» με την πόρισμα παραπομπής του πρώην αναπληρωτη υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.
Νομικά, αυτό σημαίνει ότι η Ελένη Τουλουπάκη διώκεται ως «συνεργός» και «εκτελεστικό όργανο» της «σκευωρίας» που, με βάση τα πορίσματα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, οργάνωσε ως «ηθικός αυτουργός» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον της, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του του Ειδικού Δικαστηρίου η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ενσωματωθεί με εκείνη κατά Παπαγγελόπουλου – κοινώς, θα οδηγηθούν και οι δύο στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.
Πρακτικά, σημαίνει ότι μπαίνει οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα για τους πολιτικούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. Όπως λένε έμπειροι νομικοί, μετά την εναντίον της δίωξη είναι μονόδρομος η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και η αντικατάστασή της από άλλον εισαγγελικό λειτουργό που θα ορίσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Πολιτικά, σημαίνει ότι αποστέλλεται μήνυμα και σε οποιονδήποτε άλλον – ανεξάρτητο ή μη – δικαστικό βρεθεί στην θέση του επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς: Οποιοσδήποτε ερευνήσει στο εξής τα στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis μπορεί να θεωρηθεί επίσης συνεργός των «σκευωρών» και να ακολουθήσει τον δρόμο της Τουλουπάκη.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, άλλωστε, τα είχε πει και τα είχε προαναγγείλει όλα ξεκάθαρα, εδώ κι έναν μήνα. Ηταν στην τηλεόραση του ANT1, απέναντι στον Νίκο Παππά, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη δήλωνε ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε το Σύνταγμα». Κι όταν ο Νίκος Παππάς του υπενθύμισε ότι και ο ίδιος είναι ελεγχόμενος και ο Ανδρέας Λοβέρδος διωκόμενος για το σκάνδαλο Novartis, ο Αδωνις έσπευσε να του υπενθυμίσει ποιοι, και πώς, κυβερνούν αυτή την χώρα: «Τον Σαμαρά», του είχε πει, «τον βλέπετε στον ύπνο σας γιατί σας έχει πάει αίμα».


Τουλουπάκη: Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει
Από την πλευρά της η Εισαγγελέας Διαφθοράς σε δήλωσή της ήταν καταπέλτης για τη άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis.
Η Ελένη Τουλουπάκη σημειώνει ότι είναι μία ημέρα θλίψης για τη Δικαιοσύνη και αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά. Η Εισαγγελέας τονίζει πως θα προσβάλει άμεσα ως άκυρη την δίωξη, για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, που ασκήθηκε εναντίον της ενώ προαναγγέλλει πως θα προσφύγει και σε αρμόδια διεθνή όργανα για να αναδειχθεί «το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας».


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ