ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρούτσης: Ψηφιακά οι αναπηρικές συντάξεις στο τέλος του 2020Το τέλος του 2020 θα ξεκινήσει η ψηφιακή απονομή αναπηρικών συντάξεων, όπως ανακοίνωσε  σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι αναπηρικές συντάξεις είναι η πιο κρίσιμη και σημαντική κατηγορία μετά τις συντάξεις λόγω θανάτου.
Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο υπουργός, περί τα μέσα του 2021, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΑΤΛΑΣ» τρεις ακόμη μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων, οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι μηχανικοί.
Όπως είχε γράψει την Πέμπτη το CNN Greece, από το Σεπτέμβριο θα εκδίδονται σε μηνιαία βάση 4.000 συντάξεις, ενώ για τις εκκρεμείς συντάξεις αναμένεται να τρέξουν με γρηγορότερο ρυθμό.
Αναφορικά με τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών, όπως ανέφεραν αποκλειστικά στο CNN Greece κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, θα αποφασιστεί μόλις βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων.
Ακόμη και εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, θα μπορέσουν να ενταχθούν στη διαδικασία ψηφιακής απονομής των συντάξεων, που ξεκινά από σήμερα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ στο τέλος του 2021 το 85% των νέων αιτημάτων θα ολοκληρώνεται αυτόματα.
Ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του στο CNN Greece ανέφερε πως η έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής σύνταξης αποτελεί επίτευγμα και για να τεθεί σε εφαρμογή έγινε μια τιτάνια προσπάθεια.
Πηγή : https://www.cnn.gr