ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άρση μέτρων: Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις προς τα νησιά - Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας






Για τις μετακινήσεις προς τα νησιά μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά ταυτόχρονα με εκείνες στην ηπειρωτική Ελλάδα στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

"Η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων πέραν των ορίων που έχουν οι νομοί θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Αρχικά, οι μετακινήσεις θα επιτραπούν από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια και θα ακολουθήσει το…πράσινο φως για τη μετάβαση των πολιτών στα νησιά".
Όπως είπε ο κ. Πέτσας "έχουμε πλέον καταργήσει τη χρήση του εντύπου και του sms για τις μετακινήσεις από τις 4 Μαΐου. Θα ξεδιπλωθούν και άλλοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας από τη Δευτέρα. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα δούμε πώς θα επιτραπεί και η μετακίνηση εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται και τα νησιά χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι ταυτόχρονη η απελευθέρωση και στα δύο μέρη...".
Όπως πρόσθεσε σχετικά με τις μετακινήσεις στα νησιά είναι κάτι που εξετάζεται από την κυβέρνηση για το πότε θα επιτραπούν και θα ληφθούν σύντομα οι οριστικές αποφάσεις.




ΠΗΓΗ : ENIKOS.GR